Adresa:
Hroznová 52/9 370 01
České Budějovice 1
Kontakt:
telefon: 386 352 533
e-mail: jirapesek@volny.cz
Otevírací doba:
Po - Čt 10:00 - 23:00
Pá - So 10:00 - 24:00
Ne 12:00 - 22:00
Popis:
V Hroznovce v podloubí najdete vstup do jedné z restaurací, kterou jsme měli kdysi rádi... Asi tak bych uvedla recenzi restaurace Pavlač - poprvé jsem tu byla asi před 5 lety. Tenkrát jsem byla z restaurace nadšená - stylové prostředí, posezení na skutečné pavlači, milý personál a hlavně skvělá kuchyně...
Ještě před dvěma roky jsem zde s rodinou byla na slavnostím obědě po mé promoci a jídlo bylo chutné. Nebyl to zázrak jako před pěti roky ale to, co jsme zde okusili nyní byl opravdu zlý gastronomický sen.
Nebudu ale předbíhat - vezmeme to pěkně od začátku. Před vstupu do restaurace potkáte na chodníku tabuli, napsanému nevěnujte pozornost - nabídka se během dne jaksi neaktualizuje, tudíž si nedělejte naděje, že to, co je psáno je Vám pak nahoře dáno... Po vyšlápnutí schodů do prvního patra projdete prosklenými dveřmi a vejdete do restaurace, po pravé straně je situován bar a naproti Vám schody nahoru na pavlač, kde se nachází v oddělené místnosti i salónek pro cca 20-30 osob. Samotná restaurace má dalších cca 70 míst.
My se usadili nahoře přímo u schodů - personál nás viděl, při vstupu jsme se s nimi zdravili - i přesto nám byl jídelní lístek přinesen až po 20 minutách čekání. Takovou dobu jsem čekala jen proto, že mě skutečně zajímalo, jak dlouho nás jsou schopní nechat čekat a chodit v klidu kolem nás do salónku, kde se v době oběda konalo jakési bujaré "mechceche". Dalších 15 minut nám dali na vybrání nápoje a jídla. Ceny nápojů jsou neúměrně vysoké i v porovnáním s těmi lepšími restaracemi (Plzeň za 40?! Kč - fakt jsem viděla dobře, kdyžtak mě opravte!!!! Děkuji). Vybrala jsem si sodu, byla mi přinesena perlivá voda ve skleněné lahvi, která stojí jednou tolik - klamání spotřebitele? Rozhodně!!!
Nejnechutnější mi v jídelním lísku ale přišly reklamy - nabízet v jídelním lístku restaurace hlídací službu objektů s fotkou vlčáka?! To si ze mě vážně už dělají srandu - jsem platící zákazník a alespoň v restauraci mi dejte od podobných ptákovin oddech - pokud ale tento nápad někoho nadchl - prostor se dá zakoupit přes internetovou stránku - ta je na netu snadno nalezení - narozdíl od webovek restaurace, našla jsem dva různé odkazy - ani jeden nebyl funkční - asi stránky nemají - pro mě opravdu těžké k pochopení!
Po dalších desítkách minut dorazilo jídlo - v kuchyni vládne místo šéfkuchaře pán prefabrikátů - četla jsem už o tom v jednom hodnocení této restaurace spotřebitelem. Na základě jeho rady jsem si Gordon Bleu raději nedala. Ale mexická směs tvořená z 50 % ze sojové omáčky - joooo to je majstr štyk. Jen tak informativně pro pana kuchaře - v Mexiku sojovou omáčku neznají - ta patří zlatíčko do asijské kuchyně!!!! ;-) Příloha mi chutnala - na bramborách ve slupce s trochou koření a zakysanou smetanou toho nelze moc zkazit. Přítel si objednal kuřecí plátek s mozzarellou a rajčaty - přinesen byl díky bohu alespoň propečený kuřecí plátek s cherry rajčaty (proč tento typ rajčat - navíc skoro syrová - nijak nepropojená s jídlem - asi jen hozená chvíli na pánev - nevíííím!) a rozteklou velkou kopou mozzarelly - vzpomněla jsem si na to, jak hezky dovedou pracovat s mozzarellou v dobrých restauracích. Obalená v parmské šunce a ogrilovaná chutná výborně. Toto však byla skutečně hrůza!!!!
Než recenzi shrnu ráda bych ještě napsala pár slov, která ve stravovacích zařízení nechápu a která se tu v přímo učebnicové formě vyskytují - umělé ošklivé květiny ve váze, odpudivé umělé "asi stromy" v rozích místnosti, propálené ubrusy, lístek hozený obsluhou na stůl, klíče od toalet na sloupu u baru, obsluha zabývající se vlastní návštěvou - nevěnující pozornost hostům, používání prefabrikátů, absenci zdravého rozumu nás spotřebitelů, když dovlíme, aby majitelé podobných restaurací profitovali.....
Již stručně závěrem - za mě skutečně nedoporučuji tuto restauraci navštěvovat - stále otevřená zůstává skutečně pouze díky dobré poloze v blízkosti náměstí a možná nostalgie návštěvníků, kteří doufají, že se dá vrátit čas. Ten je ale už ten tam. Ráda bych věřila, že se tu něco změní, ale to se stane až v momentě, kdy se nebudeme spokojovat s blafy, které tu vadí a přestaneme (nebo spíš přestanete - mě jako zákazníka tímto ztratili!) navštěvovat takovéto parodie na restaurace!
Mám s Pavlačí úplně stejnou zkušenost - před pár lety výborná kuchyně, dnes podprůměr (už jsem tam tedy aspoň 2 roky nebyl). Btw. těch recenzí tu poslední dobou moc nepřibývá. Doporučuji vyzkoušet roznáškovou pizzerii La Bomba, pizzy mají opravdu dobré. Jsem zvědav na Vaše hodnocení :-). A kdybyste někdy zajeli do Frymburku, nenechte si ujít hotel Maxant - líp jsme se ještě s manželkou v restauraci nenajedli, přitom si nehrají na žádný hogo fogo podnik.
OdpovědětVymazatDěkujeme za Váš příspěvek a nápady na další recenze. Snad bude v dalších měsících na hodnocení víc času, materiálů mám po šuplících spoustu :-)
Vymazat