Adresa:
Krajinská 13
České Budějovice
370 01
Otevírací hodiny:
Po - Čt 10.30 – 23.00
Pá- So 10.30 – 24.00
Ne 10.30 – 21.00
Popis:
Nevím, jak je možné, že jsme se do té vůbec nejznámější budějovické hospody dostali až teď... ale je to prostě tak! A nebýt Karla IV. a jeho zákazu z roku 1364 týkajícího se prodeje masa v boudách na náměstí, nikdy by v Českých Budějovicích ani nevznikly. V polovině 16. století získaly renesanční podobu, která se z větší části zachovala dodnes. Kvůli následkům velké povodně v roce 2002 byla restaurace uzavřena a trvalo dlouhých 5 let, než Masné krámy obnovily svou tradici. Tradici založenou na pohostinnosti a výborném čepovaném pivu Budvar. Obnovené Masné krámy mají kapacitu 170 návštěvníků.
Masné krámy se od ostatních budějovických hospod a restaurací odlišují hlavně vysokou kvalitou obsluhy, příjemným prostředím a jakousi kultivovanostní obecně. Žádné "hele co si dáš", "dáš si ještě jedno" a pod. od číšníka neuslyšíte, stejně jako na jeho tváři nenajdete znuděný nevrlý výraz - a to ani v momentě, kdy Vaši kumpání zpívají na celou hospodu.... :-D Což se jim tam musí stávat docela často - pivo mají totiž nad míru exkluzivní :-))) Čepované ze 4 tanků o objemu 10 hektolitrů. A kroužka musíte vyzkoušet, stejně jako litrový tupláček ;-))) A pak už to zpívá samo :-D
Kompletní nabídku tradiční české kuchyně si můžete prohlédnout na webových stránkách - viz. níže. Za sebe můžu rozhodně doporučit vynikající svíčkovou omáčku s houskovým knedlíkem, měkoučkým špikovaným masíčkem ke kterému nechyběl citrón, brusinky ani šlehačka. Stejně vydařený tu mají i gulášek se dvěmi druhy knedlíků (ty špekové byly prostě delikátní... :-) Méně nadšení jsme byli z místních pečených žeber - bez chuti, studená, vysušená a podávaná na divné železné plošině.... skutečně žádný zázrak.
Celkové hodnocení: za 1 -
Více informací: http://www.masne-kramy.cz/
Žádné komentáře:
Okomentovat