11. 9. 2011

RYBÁŘSKÁ BAŠTA (RYBÁRNA)

Adresa:

Husova 523
370 21 České Budějovice

Kontakty:
 
Josef Mašek  (majitel)
Telefon: +420 602 549 835
E-mail: info@rybarnacb.cz

Josef Bláhovec (majitel)
Telefon: +420 603 888 542
E-mail: info@pstruharstvi.cz

Otevírací doba:

ST, ČT, PÁ  13:00 - 18:00
SO - NE        8:00 - 18:00

Popis:

Ojedinělý projekt - 1. českého rybího baru se nachází v areálu Výstaviště v Č. Budějovicích vlevo před paviolónem C1 - u zdejších rybníčků. Hlavními partnery tohoto originálního podniku jsou Fakulta rybářství a ochrany vod a Pstruhařství Mlýny. Otevřeno je po celý rok od středy do neděle. Kromě restaurace je v objektu možnost si zarybařit a vylovené kousky si odnést domů (samozřejmě po zaplacení ;-)).

My si ale zarybařit rozhodně nepřišli! :-D Naším cílem bylo vyzkoušet, co se to tu v té dřevěné boudě vaří :-).... A hlavně, jak to tu chodí! Restaurace je otevřena i přes výstavy - např. v době konání Země Živitelky tu měli zákazníci možnost se při pivču pokochat akvárky s různými druhy rybek. Při naší návštěvě mimo výstavu tu akvárka již nebyla. Ale to nám nevšední zážitek rozhodně nezkazilo. Toto zařízení není abych tak řekla tradičních rozměrů - budky, kde je umístěna kuchyně, vypadají jako rychlé občerstvení - ale mají tu kolem do účka krytý prostor se stoly - obvod je částečně uzavřen - takže ani v chladu moc nefoukalo, ale bundu jsme nesundali :-D... 

K mému překvapení tu funguje obsluha - číšník byl velmi příjemný a ochotný pomoci s výběrem. Restaurace je vybavena i toaletami, ty jsme ovšem nenavštívili... ale jsou tam! :-) A protože jsme v rybárně - musíte ochutnat místní rybky - ochutnali jsme pstruha v mouce a paprice - po novohradsku. Všechny rybí pokrmy jsou připravovány z čerstvých ryb z vlastního chovu. K pití máte možnost dát si točenou 11 Staropramen ve velmi pěkném skle! :-) 





Pro nerybí lidi, kteří sem přece jen zavítají tu mají například krkovičku... jako přílohu jsme zvolili šťouchané brambory a celkový dojem z jídla byl velmi dobrý. Ačkoliv rybička prošla rozhodně friťákem, nebyla nabakaná olejem - porce byly tak akorát a na talíři nechybělo ani v ČR profláknuté krouhané červené zelí ;-)...

Projekt je zřejmě poměrně nový, protože má pořád jaksi mouchy - neúplný jídelní lístek na stolech, rozporuplné, nepochopitelné a neúplné webové stránky - kde se popisuje několik projektů najednou, v restauraci potom na některých stolech chyběly ubrusy, všude po prostoru byly vylepené různé papíry s všelijakými nabídkami - na rybí škvarky atd. - což je akceptovatelné v průběhu výstavy, ale mimo ní to působí velmi lacině. Zároveň by bylo příjemné například umístění svíček na stoly ve večerních hodinách - v prostoru rybníčků by to určitě působilo na hosty dobře - v průběhu naší návštěvy zde byly navíc samé páry... :-)

V závěru bych ráda ještě jednou vyzdvihla dobrý nápad a příjemnou obsluhu - celkově za 2.

PS: Při návštěvě vozem je možno zaparkovat přímo u restaurace.

Více informací naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat